Начало > общи приказки, покупки > Книжарница в Пловдив

Книжарница в Пловдив


Този уикенд се поразходих до Пловдив. И естествено направих и задължителната врътка на Главната. И колко приятно се изненадах, когато открих, че там – между изконните магазини за парцалки, офуфки и дрънкулки – е изникнала книжарница. Голяма книжарница. Гоооооооляяяяяяяяяяяма книжарница!

"Helikon" bookstore in Plovdiv

Е, може и да е само 2 етажа, но изпълнени с книги. И с достатъчно място за купувачите – за да могат и да минават, но и да се заглеждат. Дори с големи меки кресла за четене. С детски кът. С аквариум с костенурки!

Абе, хареса ми! Единственото, което може да се желае е малко повече осведоменост на продавачките. Но все пак са учтиви и готови да помогнат, но без да досаждат и да ти дишат във врата.

Винаги съм обичала книжарниците, а тази е много приятно допълнение към останалите приказни местенца в любимия ми Пловдив. С много завист бих казала „Густо, майна!“

Влязох вътре случайно, с обречената надежда да си намеря калъфче за Kindle-a (уви и там няма), а се застоях. Всъщност, направо се забравих. Естествено не устоях, въпреки изричната забрана да си купувам книги, докато не си „изплатя“ Kindle-a, и си взех няколко под предлог, че „са с картинки“ (поне 2 от тях):

Надявам се четенето на тези книги да ми донесе поне такова удоволствие, както обикалянето в тази чудесна книжарница…

  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: