Честит 9-ти Септември


Честит 9-ти септември!

Честит ден на победата над хитлеризма в България!

Сега вероятно много хора биха надигнали глас над подобен поздрав. Отдавна у нас вече не се чества този празник. По разни и разнообразни причини. Но за мен датата продължава да бъде повод да бъде отдадена чест на хората, загинали за поредното ни освобождение. Хора борили се за идеали, дали живота си за България.Независимо от последиците след Деветосептемврийския преврат, за мен е важно да отдам чест на тези герои и да си припомня историята.

В крайна сметка много други държави също имат проблеми след падането на хитлеристите, също страдат от последвалите политически и социални промени. Но продължават да честват своя ден на победата. У нас тази дата вече е повод за дрязги, раздори и грозни политически прояви – и това само дни след светлата дата на Съединението. Дни след като всеки се кълне в единството и преклонението пред падналите за свободата на отечеството ни.

Е, не искам да влизам в полемики. Ако някой се чувства засегнат от поздрава ми – не е нарочно. За всички, които споделят мнението ми – нека днес си припомним идеалите на борците за свобода и равноправие на всички раси и народи, нека не забравяме поуките на историята и дано никога вече не допускаме още една световна война!

Advertisements
  1. 10 септември, 2011 в 09:53

    Честит 9 септември ! Несъмнено времето е най-точния съдник на историческите събития! Само истинските събития преминават през ситото на времето! 9 септември 1944 година, е едно от тях!

  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: